03536230023

Notice: Undefined variable: post in /home/drbara/domains/drbaradaranfar.com/public_html/wp-content/themes/Mavaranet/functions.php on line 273

Notice: Trying to get property 'ID' of non-object in /home/drbara/domains/drbaradaranfar.com/public_html/wp-content/themes/Mavaranet/functions.php on line 273
مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه

جراحی تیروئید

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 3]

جراحی تیروئید

در مورد جراحی تیروئید چه می دانید؟آیا می دانید غده تیروئید یک رکن اساسی در سلامت کلی بدن انسان است، چرا که غدد تیروئید مولد هورمون های سلول های بسیاری از بدن هستند، در نتیجه این غده بر نقاط حساس بدن تاثیر می گذارد حتی در روند متابولیسم بدنی، واکنش های استرس زا و از همه مهم تر در کارکرد مغز هم موثر است. به همین خاطر عملکرد بسیاری از اندام های بدن به این عنصر مهم وابسته است و با بروز مشکلی در این ناحیه از بدن ممکن است در عملکرد سایر اعضای بدن هم اختلال ایجاد شود. البته با ایجاد عارضه ای در غده تیروئید ممکن است بدن فرد بیمار ممکن است با چالش جدی رو به رو شود اما بدانید که می شود و شده کسانی با غدد تیروئید بیمار هم با کمک انواع درمان ها و تحت نظارت پزشک به زندگی روز مره خود ادامه می دهند.

جراحی تیروئید چیست؟

به طور خلاصه می توان گفت: جراحی تیروئید به عنوان یکی از راه کار های درمان تومور پاروتید یا تیروئید سرطانی، تیروئید پر کار و کیست مکرر غده تیروئید انجام می شو. به طوری که اگر غده تیروئید بسیار بزرگی دارید و باعث اخلال در بلع کامل غذا می شود یا دچار سرطان تشخیص داده یا مشکوک به آن هستید و حتی برای آن دسته از خانم های که باردار هستند و نمی توانند از انواع روش های درمانی مانند: مصرف دارو کمک بگیرند، بنابراین ترجیح می دهند برای درمان قطعی بیماری خود از روش عمل جراحی استفاده کنند. البته بسته به نوع تشخیص و علت بیماری تمام یا بخشی از تیروئید برداشته می شود.

جراحی تیروئید

جراحی تیروئید

انواع جراحی تیروئید

  1. تیروئیدکتومی توتال: این نوع از عمل جراحی تیروئید به معنا برداشتن کامل غده تیروئید از داخل بدن بیمار است.
  2. لوبکتومی یا همی تیروئیدکتومی به معنای برداشتن نیمی از غده تیروئید است.
  3. تیروئیدکتومی ساب توتال بدین ترتیب در این نوع عمل جراحی قسمت عمده غده تیروئید برداشته می شود و یک بافت کوچکی از سمتی از غده باقی می ماند.
  4. در پاره از موارد هم از نوع ایسموسکتومی برای برداشتن بخش مرکزی غده تیروئید کمک می گیرند.

عمل جراحی تیروئید چگونه انجام می شود؟

بیمار با آمادگی ها لازمه پیش از انجام عمل به سوی اتاق عمل روانه می شود و با قرار گرفتن تحت بیهوشی عمومی هیچ گونه درد و ناراحتی طول عمل را احساس نخواهد کرد و در ادامه جراح با تجربه و مهارت بالای خود اقدام به انجام عمل جراحی تیروئید می کند. برش این نوع عمل جراحی در اغلب موارد از قسمت پشت گردن زده می شود زیرا بسیاری از ساختار ها و عروق از این ناحیه عبور می کنند، اما جراح باید با دقت و توجه بسیار بالای شریان های اصلی و رگ های موجود در این ناحیه را تشخیص دهد. ذکر یک نکته الزامیست که غده تیروئید سرشار از خون است و جراح باید بسیار مراقب باشد و برای جلوگیری و کنترل خون ریزی های زیاد، شریان های اصلی خونرسانی را قبل از دست زدن به غده تیروئید گره بزند. بعد از اتمام عمل جراحی و حذف غده تیرویئد از بدن برش ایجاد شده با پوست بسته و بخیه می شود. بخیه ها هم پس از گذشت چند روز می توان برداشت. لوله های برای تخلیه در ناحیه عمل شده تعبیه می شود که درن نام دارند و این وسیله به تخلیه راحت تر مایعات و خون آبه های ناشی از عمل جراحی کمک می کند و پس از 24-48 ساعت از میان برداشته می شود.

نکات احتیاطی پس از عمل جراحی تیروئید

  • پس از اتمام عمل جراحی سعی کنید علاوه بر استراحت کافی از محیط های استرس زا دوری کنید.
  • بعد از عمل جراحی تیروئید با گذاشتن دست هایتان در قسمت پشت گردن از وارد شدن فشار به ناحیه زخم ناشی از برش جراحی خودداری کنید.
  • برای دراز کشیدن و یا استراحت کردن در پوزیشن نیمه نشسته با تعداد زیادی بالشت بر پشت خود قرار بگیرید به طوری که از قسمت گردن تان پشتیبانی شود.
  • چنانچه احساس کمی درد در ناحیه گردن دارید بهتر است از غذا های نرم و با بلع راحت تر مثل سوپ مصرف کنید.
  • در آخر این که با رعایت نکات فوق باید برای بررسی سطح هورمون ها و بهبودی باید چند مرتبه به پزشک معالج خود مراجعه کنید و در این ملاقات ها شما و پزشک تان در می یابید که وضعیت جسمانی تان چگونه است و دقیقا چه زمانی می توانید به انجام فعالیت های سابق تان برگردید.

بهبودی پس از جراحی غدد بزاقی

بسیاری از بیماران پس از اتمام عمل جراحی تیروئید پس از گذراندن 1-2 روز در بیمارستان و با در نظر گرفتن تمامی وضعیت جسمی و روحی و حتی سن بیمار می تواند ترخیص شود. دوران نقاهت و بهبودی شما ممکن است از یک هفته تا حدود دو هفته طول بکشد بعد از طی کردن این مرحله می توانید به راحتی گذشته به محل کار و یا انجام فعالیت های روزمره تان باز گردید.

دکتر محمد حسین برادارن فر، متخصص گوش و حلق و بینی، فلوشیپ جراحی آندوسکوپی بینی، سینوس و قاعده جمجمه در یزد هستند شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۶۲۴۹۹۱۱ (۰۳۵) تماس بگیرید.

خطرات جراحی تیروئید

همانطور که می دانید هر نوع عمل جراحی ممکن است عوارض جانبی برای فرد به دنبال داشته باشد که پزشک و جراح با تبحر و تجربه خود بخش عظیمی از آن خطرات را کنترل و حتی پیشگیری می کند. اما باز هم امکان بروز عارضه ای وجود دارد.

خونریزی

التهاب، قرمزی، تورم

تب و عفونت، از جمله شایع ترین عارضه های بعد از هر عمل جراحی به شمار می روند.

سخن پایانی

همیشه به خاطر داشته باشید که با رعایت کامل دستورالعمل های صادره از سوی پزشک می توانید بهترین عمل جراحی با نتیجه مطلوبی تجربه کنید هم چنین با انتخاب بهترین جراح غدد هم این مهم حاصل می شود.

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *